dimarts, 30 d’octubre del 2012

Bombons

La vida es como una caja de bombones: nunca sabes lo que te va a tocar.

Alguna vegada havíeu sentit una fal·làcia tan gran?  Per molta mare de Forrest que fos, ens va mentir. O és que les capses de bombons no tenen una descripció dels diferents tipus de bombons que s'hi troben? I fotografies i tot! Per no parlar que podem veure el bombó, quan l'obrim, i en podem inferir els seus ingredients. Per tant, serà que la vida és allò que podem anar elegint a voluntat. Per tant, si no elegim el que més ens convé, no és per ignorància sinó per ganes de dur la contrària i ser masoquistes, falta d'opcions o un gran esperit aventurer. Si la vida és com una capsa de bombons, hem de fer cas als que es fan dir vidents (sobretot als d'altes hores de la matinada), ja que ells també veuen la nostra capsa, les nostres fotografies i les nostres descripcions de bombons vitals. Mmmm... No m'acaba de convèncer... Però només la part dels vidents. La resta, potser sí que sabem el que volem però ens fa por tenir-ho. Tanmateix, segur que hi ha moments que no sabem el que ens tocarà perquè algú ens tapa els ulls i ens posa el bombó a la boca. 

La vida és com una capsa de bombons: saps el que vols, però tu elegeixes si l'agafes o no.

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. No hi estic d'acord! Perquè 1) ell ho diu amb una capsa de bombons moderna i 2) en aquella època deurien ser tots del mateix gust (la de la capsa antiga). Nye!

      Elimina
  2. jejejej! he eliminat el comentari, perquè no volia portar-te la contraria en el teu propi blog i tampoc oferia un debat substancial!

    No obstant, ara estava llegint Krisnamurti i aquesta frase m'ha fet pensar en el teu text. És sobre la llibertat:

    "La libertad no es una reacción; en la libertad no hay elección. Es pura ficción pensar que porque uno puede elegir es libre. La libertad es observación pura sin dirección, sin miedo al premio o castigo. La libertad no tiene motivo; la libertad no está al final de la evolución del hombre sino que yace en el primer paso de su existencia. Con la observación, uno empieza a tomar consciencia de su falta de libertad. La libertad está en el darse cuenta sin elección en nuestra vida cotidiana y en nuestras actividades."

    una abraçada!!




    ResponElimina
  3. Renoi, quin canvi de registre! No passava res perquè no hi estessis d'acord, eh? Ara sembla que sigui d'un altre bloc... :P
    Però vaja, el que poses indicaria que estem en un determinisme de vida... Brrrr... Sóc partidària de la idea de llibertat absoluta, restringida per l'ètica individual i col·lectiva.

    ResponElimina