divendres, 23 de maig del 2014

Campanyes

A totes les campanyes electorals hi ha alguna ficada de pota amb els eslògans, les campanyes gràfiques... Qui no recorda la foto d'en Mas fent de messies (i les conyes de MASsies associades) o en Rajoy dient "Me gustan los catalanas. Hacen cosas."? Aquesta vegada crec que qui s'endú la palma és el PSC (no dic fora dels anuncis de campanya, que ja sabem que allí l'Arias Cañete ha guanyat de golejada).

Què ha fet el PSC? Abans de res... Heu vist l'anunci de televisió? Un candidat jove i desconegut per al gran públic que mentre se sent una veu en off sembla que repassi la lliçó i la vomiti exagerant davant la càmara. Aquesta és la imatge que volen donar? Aquesta és la manera de presentar un nou candidat? Deixant de banda el discurs de partit que tingui, la veritat és que em dóna la sensació, pel que he anat veient a les notícies, que té força més recorregut i potencial que el que deixen veure en aquell anunci.

I què en diem de l'eslògan? "Canviem Europa. Aturem Rajoy." "Canviem Europa" és positiu, és obrir horitzons, és mirar endavant. "Aturem Rajoy". De debò? Era mentida la frase anterior? Perquè aquesta és negativa, de tancament i de mirar allò conegut, només, sense aportacions. Vaja, que tot el que sempre havien dit els socialistes respecte el PP de l'oposició, que només sabien criticar, no proposar, s'ho poden aplicar: només van en contra de. La resta, només és fum. I si no ho és, per què fan aquest tipus de campanya?

La veritat és que sempre ens venen que és important tant la forma com el fons, però sembla que sempre ens oblidem d'una de les dues coses, perquè sí, hi ha partits que només tenen forma, però això m'ho reservo... per ara.

2 comentaris:

  1. Buscar l'atenció amb un eslògan "fàcil". Però ineficaç i tonto, amb dues frases que sembla que haurien d'estar relacionades, però... no. Diguem-ne que els senyors del PSC no estan passant pel millor moment. I s'hi reafirmen en aquesta campanya

    ResponElimina